Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиана Раева: Минах през такова омерзение, но само Бог може да ме спре

24 юли 2024, 11:51 часа • 1031 прочитания

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева призна, че е преминала през много "унизителни неща" и много пъти е изпитвала "омерзение", но въпреки това е продължила напред. Тя смята, че единствено Бог може да я спре по нейния път и никой друг. Раева даде философски прочит на света - и разкри нейния мироглед за щастлив и успешен живот.

Унижението и омерзението не успя да сломи Илиана Раева

"Аз лично като човек, като гимнастичка и като треньор и ръководител, като съпруга съм минавала през толкова тежки и трудни моменти, че всъщност това ми даде куража и силата да бъда смела и да мечтая и да искам да правя неща, за които хората казват, че са много трудни, а на мен не са ми трудни, защото съм минала през толкова трудни и унизителни неща, през такова омерзение след което сме успявали и аз, и Наско, и момичетата, и дъщерите ми, и треньори, и всичко", заяви Раева пред Gong.bg.

Илиана Раева

"Само Бог може да ме спре"

"Така че в момента се намирам в една такава ситуация, в която виждам по съвсем различен начин живота и нещата от живота, кое си заслужава, кое не, кой къде се намира и за какво си заслужава да си хабя нервите. Само Бог може да ни спре по пътя, не могат да ни спрат по пътя, ако Бог не ме спре. Всичко друго е вътре в мен, моята сила и моята вяра", добави още президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

"Вярвам, че създадох един успешен свят, един оазис в пустиня. Ние сме неадекватни на нашето общество, художествената гимнастика не се вписва по начина, по който съществува. Имаше едни такива, които не знаеха какво ще правят като излязат в живота. Как не знаеш? Ти си минал през такива неща, има толкова неща, които можеш да правиш. Можеш да предизвикваш съдбата, да се хвърлиш в тоя живот и да си абсолютен авантюрист, това е смисълът на живота", смята Раева.

ОЩЕ: Илиана Раева: Много съм притеснена след такъв голям успех

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес