Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Игрите в Париж останаха без 3-кратна олимпийска шампионка в спортната гимнастика

30 май 2024, 15:55 часа

Трикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Габи Дъглас се оттегли заради контузия от шампионата на САЩ през този уикенд, който е последна квалификация за Олимпийските игри в Париж. Това означава, че тя няма да може да участва на предстоящата Олимпиада във френската столица.

Реклама

Дъглас ще пропусне Олимпийските игри в Париж

„Обичам спорта и исках да се тествам до лимита на възможностите си. Надявам се да вдъхновя и други състезатели от сегашното и предишното поколение, че възрастта е просто число, че можеш да постигнеш всичко, ако работиш за него", сподели състезателката за ESPN.

Габи Дъглас

28-годишната Дъглас се оттегли от спорта преди седем години, за да може да се фокусира върху психическото си здраве: “Дълги години ме болеше сърцето, заради това, но не исках да изпитвам гняв, болка, тъга или съжаление. Намерих душевен мир, скрит зад сълзите ми. Радвам се, че взех решение да се завърна на подиума“, написа тя в Инстаграм миналото лято, когато обяви завръщането си.

Американката обаче не смята да се отказва, а да продължи да се готви до следващата олимпиада, на която САЩ ще е домакин. „Планът ми е да продължа да тренирам за Игрите в Лос Анджелис 2028. За мен ще бъде изключителна чест, ако мога да представям страната си на домашната Олимпиада", каза гимнастичката.

ОЩЕ: Олимпийска шампионка с шокиращи разкрития: Сексуално насилие, обиди и жестокости в руската гимнастика (ВИДЕА И СНИМКИ)

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес