Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хавиер Ибанес надви украинец и се класира за 1/4-финалите на Игрите в Париж

31 юли 2024, 21:53 часа • 1455 прочитания

Хавиер Ибанес се класира за 1/4-финалите на турнира по бокс в категория до 57 килограма на Олимпийските игри в Париж, след като се наложи над украинеца Айдер Абдураимов с единодушно съдийско решение. Българският състезател демонстрира отлична игра и заслужено се поздрави с успеха.

Ибанес доминира в първия рунд

В началото на първия рунд Хавиер Ибанес атакува доста агресивно съперника си и успя да нанесе няколко добри удара в главата на Абдураимов. Украинецът отговори с добра защита и също вкара добри удари в главата и тялото на българския боксьор. До края на частта Ибанес продължи да търси размяната на близка дистанция и спечели рунда с 5:0 съдийски гласа.

Хавиер Ибанес

И втората част мина под диктовката на Ибанес

Вторият рунд стартира по начина, по който завърши първият – с агресивна игра на Ибанес. Българският боксьор продължи да доминира на ринга и рядко позволяваше на Абдураимов да го атакува. До края частта родният състезател вкара още няколко много добри крошета в главата на съперника си и спечели рунда с 5:0 съдийски гласа.

Ибанес заслужено победи

В третия рунд Ибанес намали малко оборотите, докато украинецът започна да търси задължителен нокаут, с който да спечели мача. Българинът обаче не допусна сериозни грешки и успя да запази преднината си, а по този начин и да се поздрави и с победата.

По-рано днес Рами Киуан също се класира за 1/4-финалите в категория до 71 килограма.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес