Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дежавю: Сблъсъкът на Верстапен и Хамилтън беляза първата победа на Оскар Пиастри във Формула 1 (ВИДЕО)

22 юли 2024, 16:38 часа • 649 прочитания

Вчерашната надревара във Формула 1 за Гран при на Унгария насочи светлините на прожекторите към младия пилот на Макларън Оскар Пиастри. 23-годишният австралиец спечели първото си състезание, след като отборът нареди на съотборника му Ландо Норис да разменят позициите си, което определи победителят в един драматичен ден на "Хунгароринг".

Първа победа за Оскар Пиастри

Пилотите на Макларън заеха първите две позиции за първи път от Гран при на Италия през 2021 г., когато Даниел Рикардо спечели, а Норис отново бе втори след австралийския си съотборник. Така Пиастри стана седмият различен победител в 13 състезания през настоящия сезон.

Подиум №200 за Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се качи на подиума за 200-и път, завършвайки на третата позиция със своя Мерцедес. Рекордното постижение на 7-кратния шампион бе белязано от късен сблъсък с ред була на Макс Верстапен, което остави лидера в шампионата пети и зад Шарл Льоклер от Ферари.

Феновете на най-бързите пилоти се върнаха към 2021 година, когато Верстапен и Хамилтън се бореха за световната титла, решена в последната обиколка на последното състезание. По време на сезона двамата на няколко пъти се сблъскаха един в друг, подпалвайки искрата в битката помежду им.

След края на Гран при на Унгария преднината на Верстапен пред Норис в шампионата бе намалена на 76 точки от предишните 84, а Макларън изпревари Ферари за второто място в класирането при конструкторите и остана на 51 точки от Ред Бул.

ОЩЕ: Никола Цолов превзе "Хунгароринг" и продължава да пише история във Формула 3!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес