Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бразилска плувкиня се сбогува с Олимпийските игри, след като посети Айфеловата кула

30 юли 2024, 14:36 часа • 2328 прочитания

Бразилската федерация по плуване изпрати у дома една от представителките си заради нарушение на протокола на Олимпийските игри в Париж. Плувкиня Ана Каролина Виейра трябваше да напусне незабавно френската столица, след като е била хваната да се измъква от олимпийското село заедно с нейния приятел.

След нощни приключения в Париж: Ана Каолина Виейра изгонена от олимпийското село

Габриел Сантос, приятелят на Виейра, също е бразилски плувец, но той получи само предупреждение за това, което ръководителят на плувните спортове в страната Густаво Оцука нарече "прояви на недисциплинираност". Двойката се е измъкнала от селото, за да се наслади на нощния живот в Париж, без да има официално разрешение. Те обаче били заловени, когато публикували няколко снимки в социалните мрежи.

"Ние не сме тук, за забавление или да си вземем отпуск", заяви ръководителят на бразилската делегация по плуване. "Тук сме, за да работим за Бразилия, за 200-те милиона данъкоплатци, които работят за нас. Не можем да си играем тук. Тя зае напълно неподходяща позиция, за да изкаже своята гледна точка."

И двамата вече бяха приключили с плуването в Париж, след като се състезаваха в единствените си дисциплини в събота. Виейра поведе бразилската щафета на 400 свободен стил с 54,81, като отборът завърши на 12-о място и не се класира на финала. Сантос и мъжката щафета завършиха на 10-о място.

Оттогава Виейра се включи в социалните мрежи, за да се защити. Тя заяви, че не е направила никакво нарушение и, макар да не даде подробности, каза също, че е подала сигнал за тормоз в отбора. Плувкинята сподели, че е била изолирана, когато е била отстранена от бразилската делегация, и сега е консултирана от адвокати.

Междувременно един от българските представители в този спорт Любомир Епитропов се класира на полуфиналите в дисциплината 200 метра бруст.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес