Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха шефа на Европейския олимпийски комитет заради билети на черно в Рио

17 август 2016, 16:01 часа • 1753 прочитания

Председателят на Европейския олимпийски комитет (EOK) и член на Международния олимпийски комитет (МОК) Патрик Хики е арестуван в Рио де Жанейро.

Причината, според бразилски медии, е че е позволил продажбата на билети на черно за олимпийските игри, който се провеждат в Бразилия, предаде БНР.

Арестът идва само няколко дни след като мъж беше хванат в Рио с 800 незаконни билета. Властите подозират, че 71-годишният ирландец е продал билети за Олимпиадата на черноборсаджии, които след това са ги препродавали при значително завишени цени.

Шефът на ЕОК, който е и председател на комитета на Ирландия, се е опитал да избяга при ареста си, съобщават от бразилската полиция. Той се е опитал да избяга през съседната стая, където е бил настанен сина му. Беглецът дори е плъзнал под вратата на стаята си олимпийския си пропуск.

Бразилски репортери съобщават, че след ареста си Хики е поискал медицинска помощ, защото се е почувствал зле, пише bTV.

Патрик Хики е посещавал България няколко пъти. За последно е бил у нас през февруари 2012 година, когато присъства на кръга от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско. Тогава по поръчение на президентът на МОК Жак Рох награди двукратния ни олимпийски шампион по борба Боян Радев с Трофей на президента на МОК за изключителен принос към развитието на Олимпийското движение и неговия 70 - годишен юбилей.

Европейските олимпийски комитети са организация, която обединява олимпийските комитети на континента. Хики беше инициатор и на създаването на Европейските игри, чието първо издание беше миналата година в Баку.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес