Антъни Иванов срещу "марионетките" на българския спорт: Плувецът с нова жалба пред швейцарския съд

4270
Антъни Иванов срещу "марионетките" на българския спорт: Плувецът с нова жалба пред швейцарския съд
Снимка: GettyImages

Плувецът Антъни Иванов обжалва в швейцарски съд решението на World Aquatics, което удължи наложеното му от Българската федерация по плувни спортове наказание. Искът на 24-годишния българин е срещу решението на WA да разшири на глобално ниво наложеното му от БФПС наказание за уронване на престижа ѝ. По думите на адвоката му Георги Градев това е незаконно. Според наложената санкция Иванов няма право да участва във всички състезания, дейности или събития организирани от World Aquatics за периода от 14 март 2024 г. до 14 март 2026 година.

Плувецът Антъни Иванов с нова жалба срещу World Aquatics в Швейцария

"Изненадващо за Антъни Иванов, на 30.1.2024 г. Дисциплинарната комисия на БФПС му спря правата за 2 години и го глоби с 1000 лв. за изказвания в медиите и социалните мрежи, въпреки че преди това УС на БФПС го наказа за същото със спиране на правата му за 3 години и глоба от 2000 лв.", сподели Градев в пост в социалните мрежи.

"Съгласно чл. 11 от Хартата на основните права на Европейския съюз всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите. Съгласно чл. 39, ал. 1 от Конституцията на Република България всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин", написа още той. 

Антъни Иванов

В същата публикация Градев нарочи президента на БФПС Георги Аврамчев, както и служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков, когото определи като "марионетка на Крад-лев":

"Само Георги Аврамчев и неговите марионетки не са чували за тези права и не ги спазват. Затова доносникът Аврамчев е пуснал "неанонимен сигнал" срещу Антъни до БФПС (т.е. до себе си). След това сам се е конституирал като председател на Дисциплинарната комисия на БФПС и е наказал Антъни. Няма такъв прецедент в българския спорт досега! Подобни незаконни действия силно напомнят за един отминал комунистически строй, в който лицето Аврамчев е израснал и се е формирал като апаратчик. Сега делото е в ръцете на швейцарските магистрати."

"П.П. Българският спорт има нужда от тотална подмяна на "сърдитите старчета" с голямо его без покритие и нулев капацитет и експертиза в спортните федерации и най-вече на спортния министър, който е марионетка на Крад-лев", завърши той.

Това е втора жалба на Антъни Иванов, внесена в швейцарски съд заради наложено му наказание. През март съдът в Лозана отхвърли жалбата му по повод 2-годишната му дисквалификация и потвърди наказанието му, което е до 8 юни 2025 г. Тази санкция бе наложена, след като плувецът пропусна три допинг теста в рамките на 12 месеца. 

ОЩЕ: Антъни Иванов намекна, че повече няма да се състезава за България

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Страхотен Никола Цолов с втора победа във Формула 3! (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спорт по телевизията днес – 28 юни 2024 г.

29 дни до Париж 2024: България очаква нов олимпийски медал индивидуално в художествената гимнастика

Петкратна олимпийска шампионка пропуска Игрите в Париж

Кои са гимнастичките, които ще ни представят на Олимпиадата в Париж? (ВИДЕА)

Промяна: Не Мицин, а друг плувец ще е знаменосец на България на Игрите в Париж 2024

Кои ще са знаменосците на България на Олимпийските игри в Париж?

Pulse инвестира 14 млн. лв. в нов емблематичен комплекс в „Овча Купел“

Усик се отказа от една от титлите си, направи „подарък“ на Джошуа и Дюбоа (ВИДЕО)

Двукратен олимпийски шампион отпадна от британския състав за Париж 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com