Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ансамбълът след 4-ото място: Борихме се докрай, но не успяхме да издържим на напрежението

10 август 2024, 17:13 часа • 4023 прочитания

Ансамбълът по художествена гимнастика бе изключително разочарован след финала на Олимпийските игри 2024 в Париж. Гимнастичките завършиха на четвърто място - на крачка от медалите, а след състезанието отборът трудно говореше пред камерата на Българската национална телевизия.

Една груба грешка остави ансамбъла на България без медал

Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова заяви, че една груба грешка е коствала състезанието на момичетата. Тя ги поздрави за това, че са се борили докрай, след като те успяха да покажат добро представяне в последното съчетание. То обаче не бе достатъчно, за да се навакса изоставането.

"Състезание като състезание, допуснахме доста груба грешка на едно от съчетанията", каза Димитрова пред БНТ. "Не сме си казвали нещо по-специално, момичетата се бориха докрай. Това е единственото, което ги посъветвахме - да се борят докрай", добави още Весела Димитрова.

Ансамбъл по художествена гимнастика

Гимнастичките ни не издържаха на напрежението

Тя напомни, че олимпийският цикъл за Париж е бил 3-годишен, а малкото време също е оказало роля за сработването на отбора. "Този цикъл беше странен и сложен, защото беше 3 години", каза Димитрова. Докато говореше треньорката, едно от момичетата не успя да сдържи мъката си и излезе от кадър, напускайки интервюто.

"Цялото състезание беше една много силна емоция. Не успяхме да издържим на напрежението", признаха момичетата от ансамбъла след болезнения финал на отборния многобой. Художествената ни гимнастика все пак се прибира с медал от Париж, след като Боряна Калейн донесе сребро на България в индивидуалния многобой.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес