Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Вероятно Доган и Пеевски ще водят листа в Кърджали": Теодор Славев за ДПС и евентуалната партия на Румен Радев (ВИДЕО)

10 септември 2024, 18:00 часа • 5305 прочитания

Предполагам, че Ахмед Доган ще води листа. Доколко обаче ще участва на митинги и срещи с граждани и с избиратели, тепърва предстои да видим.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът Теодор Славев, коментирайки процесите в ДПС. "Със сигурност епицентърът на тази кампания ще бъде в Кърджали - там най-вероятно Ахмед Доган и Делян Пеевски ще водят листа. Останалите лидери на политически партии, ако имат смелостта, нека да отидат и те да водят листи там, защото Кърджали е особено място. И ако твърдят, че искат политически да освободят българските турци от зависимости, говорейки за една част от тях, да го направят. Тази кампания ще е много интересна", отбеляза Славев.

По думите му в тази сложна политическа ситуация на противопоставяне в партиите, загрява нов играч - Румен Радев. "Понеже следващият парламент ще бъде още по-фрагментиран и е вероятно тази агония да не произведе нищо, Радев е много вероятно да излезе, и то съвсем скоро. Той се качва на вълната на това недоволство и недоверие. Има един-единствен проблем: поради тази апатия, която съществува в българското общество, тя трудно ще бъде излекувана от поредния спасител", каза политологът.

Според него на Румен Радев в такава ситуация ще му трябват естествени партньори на политическото поле. "Президентът досега критикуваше абсолютно всички партии и това не е естествено и нормално - освен ако не си наистина партиен субект. Когато критиката идва от институция, става тежко, уронва се престижът на самата институция, а ние сме и в дълбока криза на държавността", поясни още Теодор Славев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес