Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разцеплението в ДПС и БСП: Кой ще спечели и при кого отиват избирателите? Специален анализ на Евелина Славкова (ВИДЕО)

02 септември 2024, 13:30 часа • 7647 прочитания

Ситуацията в ДПС не е розова за избирателите. Тъжното е, че има вероятност ДПС във формата, в която го познаваме, да не може да се яви така на предстоящите избори.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" социологът от агенция "Тренд" Евелина Славкова, коментирайки процесите в ДПС и БСП. По думите ѝ самото добавяне на "ДПС-Доган" или "ДПС-Ново начало", вече прави ДПС друга форма в политическия процес. "Оттук-нататък инстинктът на избирателите ще проработи в посока по-голяма подкрепа за "ДПС-Доган" най-малкото тъй като те го разпознават като легитимната сила в тази партия. В същото време трябва да имаме предвид, че имаме едно младо поколение, което е социализирано в по-голяма степен около присъствието на Делян Пеевски. Това младо поколение е социализирано по един или друг начин с Делян Пеевски и то вижда перспектива. При младите хора има и един въпрос какво следва оттук-натакък, има прагматизъм. Може би част от този електорат ще се ориентира към форма на партията на Делян Пеевски", поясни Евелина Славкова.

По отношение на разцеплението в БСП и изключването на председателя в оставка Корнелия Нинова, Славкова посочи, че основната тежест при регистрацията на листите ще падне върху Централната избирателна комисия. "Нито при ДПС, нито при БСП няма да мине без съдебна битка за това, което се случва", отбеляза Славкова. Според нея електоратът на БСП също е объркан, тъй като не се знае дали временното ръководство от отсрещната страна има достатъчна лидерска позиция.

Кой ще надделее в ДПС и БСП - целия разговор с Евелина Славкова гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес