Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Няма да видим Доган напред": Цветанка Андреева за кризата в ДПС и сблъсъка Пеевски-Радев

09 септември 2024, 17:00 часа • 6739 прочитания

Мисля, че Ахмед Доган няма да се върне в оперативната политика. Това стана ясно от думите на политолога Цветанка Андреева в предаването "Студио Actualno".

"Мисля, че неговите хора по-скоро искат да се възползват от неговата харизма. Не мисля, че ще видим Доган напред, най-малкото това би било минус според мен. Доган е на възраст, в която в политиката е съвсем прилично да участваш - на 70 години се смята вече, че имаш и опита. Но рискува харизмата му да бъде развенчана съвсем", отбеляза Андреева. По думите ѝ ролята на Доган на почетен председател на ДПС донякъде легитимира и неговия кръг. "Ако излезе и участва активно в кампания, мисля, че и той самият съзнава, че би загубил", каза тя.

"Очевидно има опит да се групира някакво политическо мнозинство около тезата "Анти Пеевски" и в това мнозинство влиза президентът, влиза определено либералната коалиция, която някакси хем се разграничава от президента, хем обаче влиза в полето на сблъсъка между Пеевски и президента Радев. Ако Радев се приема полуофициално за меката сила на Русия в България, то Пеевски държи евроатлантически курс", отбеляза Андреева.

Според нея в момента, в който ПП-ДБ се мъчат да застанат в този конфликт, попадат в собствения си капан. "Те се опитват да ситуират там и ГЕРБ, за да вземе страна, но някакси Бойко Борисов разполага с целия политически арсенал да води битка, за да не влезе в тази битка", подчерта още Андреева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес