Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Грами" носителите Dirty Vegas пред Actualno.com: Нямаме търпение да свирим в България

13 март 2015, 17:53 часа • 15457 прочитания

Dirty Vegas са Ben Harris, Paul Harris – DJ-и (нямат роднинска връзка) и вокалиста Steve Smith от Лондон, които се събират през 2001г. Световната слава връхлита Dirty Vegas още с дебютния им сингъл "Days Go By", с който абсолютно заслужено печелят "Грами" и милиони почитатели по света.

Британските DJ-и Dirty Vegas пристигат за първи път в България и ще изнесат представление на 15 май, в новото пространство в НДК –  Мраморно фоайе, ниво 2 от 21ч. Носителите на "Грами" в една от най-престижните категории “Best Dance Recording” за 2003 г, ще дойдат у нас по покана на Art Studio.

Как се запознахте?

И тримата бяхме част от клуб сцената в Лондон. Свирехме в различни клубове там и съответно чухме един за друг, за изпълненията си. И така се отзовахме заедно в звукозаписно студио в края на 2000 година.

Какво правехте преди да се появи Dirty Las Vegas?

Работили сме различни неща, но нищо постоянно. Винаги сме се стремели да се занимаваме с музика, това да е професията ни. И успяхме да започнем да изкарваме пари от това, когато прехвърлихме 25-годишна възраст.

Промени ли музиката живота ви и как?

О, разбира се – по много начини. На първо място музиката е основата на всичко, което се случва в живота. Хората запаметяват доброто и лошото чрез музика, чрез песни. Ние сме в музикални групи още от училище, но когато чухме за пръв път диджей в клуб, знаехме, че музиката ще е нашият живот.

Дисков или електронен формат?

Твърдо дискове.

Колко музикални награди имате?

Имаме Грами, златни дискове от САЩ, Великобритания и Италия. Имаме дори награда Playboy. Късметлии сме.

Работите ли по нови песни в момента?

Да, имаме нов албум, който завършихме току що. Казва се „Фотограф” и ще излезе на пазара през лятото на тази година.

Откъде черпите вдъхновение?

От живота. Само трябва да се поогледаме, да се поослушаме и вдъхновението идва.

Какво правите, когато не работите?

Прекарваме времето с любимите си – нормален начин на живот.

Как ще изглеждат следващите 10 години за вас?

Кой знае. Имаме да пускаме нов албум, имаме много участия. Ще има и още албуми след това – сигурни сме. Но вече не поемаме толкова участия, защото физически не смогваме!

Какво да очакваме от шоуто в пространството в Мраморно фоайе, на ниво 2 в НДК?

Ще изсвирим някои от песните от новия ни албум. За пръв път сме в България и нямаме търпение да видим какво мислят феновете за музиката ни!

Интервю на Десислава Мирчева

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес