Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два сценария пред ДПС и отлив на гласове: Анализ на доц. Милен Любенов (ВИДЕО)

25 юли 2024, 13:30 часа • 10790 прочитания

В ДПС и БСП предстоят съдебни драми. В ДПС ще има сериозен казус, свързан с регистрацията на листите, при това остро противопоставяне на двата лагера между Доган и Пеевски. Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът доц. Милен Любенов.

По думите му в ДПС първо трябва да се свика Централният съвет, който да вземе решения. "Това, което лагерът на Доган се опитва вероятно да направи, е да изключи от ръководството на партията посочените от Доган лица, включително и Пеевски. От страна на другия лагер на Пеевски, казват, че единственият легитимен орган, който може да се произнесе по въпроса за изключването на председателя на партията, е Националната конференция. Свикване на Националната конференция ще отнеме време. Това в крайна сметка може да стане и след изборите", обясни Любенов.

Според него, ако ДПС е в това неясно състояние с двама председатели, партията ще е в много тежка ситуация - чисто електорално от гледна точка на мобилизация на електората. "Другият сценарий е разцепление на партията и формиране на нещо около Делян Пеевски и явяване на две партии, които да се състезават на изборите. В крайна сметка очакванията са, че ДПС ще получи доста по-нисък резултат вероятно от този, които имаше, на последните парламентарни избори", отбеляза още Любенов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес