Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За служебния премиер кога ще се спре източването на здравната каса е философски въпрос (ВИДЕО)

23 юли 2024, 11:34 часа • 1643 прочитания

Кога ще се спре източването на Национална здравноосигурителна каса? На този въпрос трябваше да отговори служебният премиер Димитър Главчев по време на живо включване във Facebook.

Въпросът идва няколко дни след решението на Върховния административен съд (ВАС), с което се потвърди наложената от НЗОК санкция на "Пирогов" за прекратяване на договора по клинични пътеки за диагностика и лечение на цироза и диагностика и лечение на остра бъбречна недостатъчност при лица над 18 години. Причината - отчитани фалшиви хоспитализации и пациенти "фантоми", част от тях собствените служители на спешната болница, които хем са били хоспитализирани, хем са били на работа по едно и къщо време. Още: Обвиниха двама лекари за източване на НЗОК

"Философски въпрос"

Служебният премиер изненада с отговора си днес (23 юли). "Философски въпрос е това кога ще се спре източването", заяви той и добави, че ако зависи от него - трябва да се случи по-скоро.

"Там трябва да се намесят органи от съдебната власт, както и Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ). Доста трудно е установяването на нещо подобно, а ако има - други органи се включват в подобно разследване", добави Главчев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес