Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият ръководител на РЗИ София се връща на работа

06 ноември 2020, 07:42 часа • 5479 прочитания

Бившият ръководител на РЗИ София д-р Данчо Пенчев се връща на работа. Това съобщи националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Припомняме, че Пенчев подаде оставка след скандала дали политиците бягат от карантина, след като РЗИ София свали карантината на премиера Бойко Борисов като контактен на потвърдено заразения зам.-регионален министър Николай Нанков, а денонощие по-късно Борисов обяви, че е заразен - доказано с PCR тест. Последваха обяснения, че Пенчев е подал оставка по лични причини, но Ангел Кунчев каза друго - припомнете си ТУК!

Междувременно, заместникът на Пенчев влезе под карантина заради случай на коронавирус в семейството ѝ. Д-р Илонка Маева също има симптоми, макар че PCR тестът ѝ е още отрицателен.

По думите на Кунчев пред Нова телевизия, решението за предложението от него нови мерки, за които той говори вчера, е политическо. Той коментира и, че проблемът с кадрите в РЗИ е много сериозен - на места половината служители били пенсионери, а решение може да е електронното връчване на предписания или по телефона. Такова нещо можело да се очаква да заработи следващата седмица.

Припомняме, че по думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов електронно направление трябваше да има до края на настоящата седмица. С него би следвало да се издава направление за безплатен PCR тест.

Още: "Намаление на случаите на коронавирус у нас, но процентът на положителни тестове е по-висок"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес