Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Агенцията по вписванията отказа да впише новото ръководство на Четвърта градска болница

10 август 2024, 14:22 часа • 3613 прочитания

Агенцията по вписванията е отказала да впише новото ръководство на Четвърта градска болница в София, предложено от д-р Антон Койчев от ГЕРБ-СДС и Ваня Григорова, в рамките на спорното решение за вливането на болницата във Втора градска болница. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров в профила си във Фейсбук.

"Силово решение"

Той посочва, че решението за сливането на двете болници е било наложено силово от "икономическо мнозинство в Столичния общински съвет. Цветомир Петров заявява, че отново е под въпрос съдбата на Четвърта градска болница, която се е грижила за над 3 000 пациенти годишно.

Още: Зам.-кметът на София: Няма да сложа подписа си под продажбата на сградата на IV-а градска болница

Столичният общински съвет взе решение за вливането на Четвърта градска във Втора градска болница в края на юли по предложение на общинските съветници Антон Койчев от ГЕРБ и Ваня Григорова от групата на БСП, която е и председател на комисията по здравеопазване към СОС.

Двамата бяха обвинени тогава от ПП-ДБ/”Спаси София” и от заместник-кмета по здравеопазването Иван Василев, че защитават икономически интереси, които целят продажбата на сградата на Четвърта градска болница, която се намира до Руски паметник.

Кой и защо паркира с привилегии в София: Говори председателят на Общинския съвет (ВИДЕО)

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес