Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашна тинктура от конски кестени премахва разширените вени

15 октомври 2021, 10:20 часа

Красивите малки кафяви плодове, които ни радват през есента и се търкалят по улиците могат да бъдат изключително полезни. Те са истински склад за хранителни вещества. Конският кестен може да ни помогне да почистим тялото си и дори да излекуваме тежки рани. Всички части на растението са полезни – плодовете, листата и дори кората. От тях можете да приготвите тинктура с прекрасни противовъзпалителни свойства.

За да приготвите вашето вълшебно лекарство ви трябват плодовете на кестена, да ги почистите от бодливата, а след това и от кафявата обвивка. Пулпът смелете в миксер или месомелачка. Необходими са ви 100 гр. натрошени кестени, които да залеете с 1 литър висококачествена водка. Оставете сместа за около седмица на тъмно и хладно място, като я разклащате ежедневно. След това я прецедете и изсипете в чист съд. Вашата тинктура е готова. Можете да я приемате през устата по 15 капки три пъти дневно. Допълнително разтривайте увредените зони сутрин и вечер. Тинктурата облекчава и подутите крака, премахва тежестта и спазмите.

Ако комбинирате терапията пък ще подобрите кръвообращението си. Ефектът ще бъде забележим ако правите процедурата редовно поне един месец.  

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес