Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За първи път дни на отворените врати за социалните услуги в Димитровград

03 юни 2015, 11:13 часа • 3556 прочитания

Дни на отворените врати обявяват за днес и утре социалните услуги в община Димитровград, съобщава Дарик нюз. Целта е те да станат още по-достъпни, коментира специалистът „Социални дейности” от администрацията Галина Пенева. Откриването е обявено за 10 ч. днес на централния площад, където в няколко шатри ще има информационни материали и табла със снимки, които представят социалните услуги, които общината развива.

За 11 ч. е предвиден концерт с участието на техни потребители, денс център „Галаксико” и акустичното джаз трио, а в следобедните часове е насрочена среща със социални работници от други общини, съобщи още Галина Пенева.

Денят на отворените врати ще продължи и утре от 9 до 12 ч., като в този период всички, които проявяват интерес, ще могат да посетят дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, защитеното жилище, центърът за обществена подкрепа, домашния социален патронаж, центъра за деца в риск „Дъга”, социалното предприятие. 10 са социалните услуги, които община Димитровград развива към момента. Работи и по 3 социални проекта, уточни Галина Пенева.

Идеята е дните на отворените врати, които организираме за първи път, да се превърнат в традиция и да се случват поне веднъж годишно, посочи още Галина Пенева.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес