Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българско момиче разбива италианските класации

26 април 2012, 16:01 часа

Щастлива новина за българската поп музика – от няколко седмици новият сингъл на Ive – „Sunlight” оглавява италианските класации за поп и днес музика.

„Sunlight” излезе в Италия на 13-ти януари 2012 г. и е първият сингъл на Ive, реализиран извън България. Той е продукт на съвместната дейност на музикалните компании Restylers  - лейбъл, който работи с най-добрите италиански DJ-и, и Renilin Music Label – известна както с рок проекти (Alessia d’Andrea feat. Ian Anderson – Jethro Tull), така и с денс продукции  (Andrea “Time To Pray”).

Звученето на „Sunlight” е поп-денс, а парчето е вдъхновено от характерната музика на 90-те на XX век. Песента е съвместна продукция на DJ Molella и DJ Phil Jay, известни със световните си хитове Gala “Freed From Desire“ (4 милиона продадени диска), Outhere Brothers “If You Wanna Party” (участвали 2 пъти в “Top Of The Pops”) и други, включително проекти с Boy George и ATB.

След излизането си на италианския пазар, „Sunlight” за отрицателно време събра вниманието на публика и издатели и вече е част от 5 международни компилации с летни денс хитове за 2012 г: „50 fitness & workout tunes“, ”Dance Party 2012”, “MollyBox” и „Ночная Дискотека 11” и “Power Dаnce Mix Vol.15”.

Преди броени дни Ive се завърна от Италия, където в момента тече промоцията на сингъла, който не престава да се издига във водещите денс класации: „Corsa al BOX” „Happy Chart”, “Power Dance Chart”, „GIO Dance Chart”, „Play Chart” и др.  На представянето на „Sunlight” в клуб „Atmosfera” в Калабия, Италия присъстваха над 2000 души.

Само преди няколко дни започна излъчването на „Sunlight” и в българския радио ефир, като парчето вече е на челна позиция в класацията „Слушателския Топ 7” на едно от най-популярните денс радиа в страната – Fresh. За момента Ive е дори пред David Guetta & Nicki Minaj:

http://radiofresh.bg/#nogo

Видеоклипът към песента „Sunlight” е съвместно дело на българския режисьор Васил Стефанов и английския му колега Ian Gamster. Снимките са правени в София и в Лондон.

Оставаме в очакване на поредните интересни новини от Ive…

Редактор: Ивайло Кючуков

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес