Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ 3 на най-издръжливите балконски цветя

23 септември 2024, 16:23 часа

Има ли нещо по-красиво от балкон, пълен с цветни цветя? Ако и вие искате да създадете приказка на балкона, нашият съвет са тези видове цветя.

Вижте още: Фън Шуй: Тези 2 растения привличат паричен поток в дома

Представяме ви 3 вида балконски цветя, които ще радват  всички и понасят много добре различни климатични условия.

Тагедес

Тагедес - едно от най-популярните балконски цветя, отчасти заради красотата си и отчасти заради малките изисквания при отглеждането. В каквато и почва да засадите тези благодарни цветя, те ще цъфтят. Тагедес е балконско цвете, което издържа цяло лято. Предлага се в нюанси на жълто и оранжево, а цветовете могат да бъдат прости или пълни.

Мушкато

Този вид цветя е известен и със своята устойчивост и непретенциозност. Те се характеризират с изправени месести издънки с тъмнозелени листа, които имат характерен тъмнозелен пръстен по краищата. Мушкатото се предлага в бели, жълти, розови, червени, лилави и оранжеви нюанси.

За растеж се нуждаят от слънчево местообитание, но защитено от пряко обедно слънце и пропусклив субстрат. За да расте красиво, не забравяйте да премахнете избледнелите цветя и пожълтелите листа, за да не се развият болести. Поливайте мушкатото редовно, но между две поливки е необходимо да оставите субстрата да изсъхне.

Вижте още: Само за 15 минути: Как правилно да пресадите растенията

Петуния

Това е един от най-известните видове цветя за декориране на балкони. Тази разпознаваема флорална красота се предлага в много цветни форми и цветове, бяло, жълто, розово, лилаво, синьо и червено, а също така може да бъде и двуцветно.

Цъфти от юни до септември, като се нуждае от полусенчесто местообитание и пропусклив, хумусен субстрат. Заради по-деликатните му цветове, гледайте да не е прекалено на вятъра. Грижа за петуниите чрез редовно поливане и торене с торове, които съдържат нисък процент азот и повече фосфор, така че растенията да цъфтят обилно. През втората половина на лятото можете да подрежете растенията на 20 см от нивото на почвата, да ги подхраните добре и те ще цъфтят отново до есента.

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес