Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СЕГА е моментът да добавите минзухари в цветната градина

12 октомври 2023, 14:34 часа

Минзухарите са чудесен избор за вашата градина, като ще ви радват с чудесни цветове през пролетта и есента. Изключително необходими са за вашата градина, тъй като са източник на нектар и прашец за опрашващи насекоми, които излизат от зимен сън. Тези цветя се считат за сравнително лесни за отглеждане, като може да ги засаждате директно в градината или в саксии.

Ако засаждате за първи път нарциси и лалета, тези съвети са за вас

Как да отглеждаме минзухари?

Изберете за засаждане на луковиците добре дренирана, влажна почва на слънчево място във вашата градина. Засадете ги на дълбочина три пъти по-голяма от собствения им размер. Винаги оставяйте листата да умрат напълно след цъфтежа.

Кога да засадите луковици на минзухар?

Луковиците на минзухарите се засаждат през есента, от септември до ноември. Можете да засадите саксии с предварително отгледани пролетни минзухари през пролетта, за да получите цвят максимално бързо.

Засаждане на минзухари: Кога и къде

Къде да засадите минзухарите?

За засаждане на вашите минзухари изберете слънчево място. Може да ги засадите сред тревата, като успешно ще създадете една красива пролетна поляна. Някои видове, като Crocus gargaricus, се нуждаят от влажна, но добре дренирана почва и ще растат и на частична сянка.

Минзухарите могат да се отглеждат в саксии, както самостоятелно, така и в смес с други пролетно цъфтящи луковици. Добавете много песъчинки за добър дренаж и се насладете на цветовете.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес