Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правилният начин да наторите мушкатото си

19 юли 2023, 12:44 часа

Мушкатото е едно от най-обичаните и предпочитани цветя за отглеждане. То ни отвежда в миналото и ни събужда спомени от детството, когато посещавахме бабината къща. Само със своя аромат, мушкатото ни пренася във времето. Това цвете има уникален мирис, който привлича вниманието и ни радва. Мушкатото не е изискващо растение и не изисква сложни грижи, за да процъфти. Единствено е необходимо да го поливаме редовно и да му осигурим подходящо място за отглеждане.

Торенето на мушкато - ключов фактор за обилен цъфтеж

Ако искате да подмладите старото МУШКАТО, незабавно направете ето това

Съществува един стимулатор, който категорично ще предизвика цъфтеж на мушкатото. Това е разтворът с йод. Бабите на село не пропускат възможност да подхранват растенията си с йод и имат изумителни резултати. За да приготвите разтвора, е препоръчително да използвате дъждовна вода, която ще помогне на растението да поеме по-лесно всички необходими хранителни вещества.

Приблизително един литър вода е достатъчен. В нея добавете 2-3 капки йод и разбъркайте добре. Полейте цветята в саксията с получения разтвор. След няколко дни няма да повярвате какво се е случило. Саксиите ще бъдат изпълнени с цветове, а мушкатото ще има още по-наситени и плътни листа.

Подправката, с която да подхраните мушкатото през есента и зимата

Използването на йоден разтвор е прост и ефективен метод да стимулирате цъфтежа на вашето мушкато. Разтворът ще осигури на растението необходимите хранителни вещества. Пробвайте и ще бъдете изненадани приятно.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес