Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полейте цветята с този разтвор, ако искате да разцъфнат на момента

29 юни 2021, 11:31 часа

Когато засаждаме цветя у дома, ние го правим с нагласата съвсем скоро да се радваме на цветовете им, а не толкова на тяхната зеленина. Би било страхотно, ако растенията цъфтяха безспирно. Това обаче много рядко може да се случи.

За никой не е тайна, че добре натореното растение цъфти обилно и за по-продължително време. И въпреки това обаче трябва да сте наясно, че през зимата по-голямата част от стайните и градинските ви любимци се нуждаят от почивка.

Не се разочаровайте от тях, ако са в „зимен сън”. Оставете ги да си починат добре и едва след това можете да преминете към действие, а именно към самото наторяване и подхранване.

Знаете, че почвата е фундамент, когато става въпрос за растения. От нея зависи колко често, колко продължително и колко обилно ще цъфтят цветята. Когато си купувате растение, съобразете се с неговите нужди.

Дори в магазина да ви уверяват, че растението е снабдено с всичко необходимо, за да се развива добре, не забравяйте, че след няколко месеца то ще е изконсумирало почвените запаси.

Как да ускорим цъфтежа при цветята?

Течната тор е възможно най-доброто решение, ако искате да ускорите цъфтежа при цветята. Много е важно да спазвате всички упътвания, които производителят е посочил върху етикета. Не правете нищо по своя преценка. Добре е да вмъкнем също, че растенията се торят единствено тогава, когато има влажност на почвата.

Ако обаче не искате да купувате готова тор от магазина поради една или друга причина, ще ви посочим натурален метод, чиито резултати са главозамайващи.

Разтворете чаена лъжица захар или чаена лъжица рициново масло в литър вода. С получения разтвор започнете да поливате цветята веднъж в седмицата или веднъж на две седмици. Резултатът ще ви смая. Няма да повярвате как изведнъж всички цветя в градината ще разцъфнат.

Опитайте и няма да съжалявате!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес