Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-красиви многогодишни растения, които цъфтят през цялото лято

28 юни 2023, 19:21 часа
Реклама

Лятото е чудесно време да си почивате в красивата си градина и да се наслаждавате на цветята около себе си. За да създадете мечтаното пространство заложете на многогодишни цветя, които ще растат цяло лято и ще ви радват с цветове. Те ще се завръщат година след година, без да се налага презасаждане или сложна поддръжка.

Открийте любимите многогодишни растения, които цъфтят от пролетта до края на лятото.

Лавандула

Лавандулата е красиво, многогодишно растение, което ще придаде цвят, текстура и чудесен аромат към вашата градина. Растението има много ползи за цялостното здраве, така че може да се възползвате.

Това е едно от най-популярните растения за пчеларите, защото лавандулата привлича пчели. Нектарът от лавандулови цветя придава на меда уникален вкус, като същевременно осигурява значителен източник на храна за пчелите през по-топлите месеци.

Цветя, които нямат нужда от подрязване през ЛЯТОТО

Лилейници

Лилейниците са красиво и уникално многогодишно растение, което добавя цвят и текстура към вашата градина от началото на май до края на октомври. Лилейниците се предлагат в много форми и размери с поразителни цветове, вариращи от бяло до наситено червено. Осигурете на тези цветя 6 часа слънце и добре дренираща почва, за да се чувстват добре и да красят градината ви.

Хоста

Хоста са известни със своята страхотна зеленина и са универсални растения, които са предпочитани в градината. Може да ги отглеждате в саксии, висящи кошници или лехи. Цветето цъфти от юни до октомври, като пикът е от юни до средата на юли. Предпочита частично слънце или сенчести места.

Грешки, които да избегнете при започване на МОРАВА във вашия двор

Астра

Астрата е друго чудесно цвете за вашата градина, което цъфти от края на лятото до есента. Астрите се предлагат в нюанси на розово, лилаво, червено, бяло и синьо. Изберете най-подходящия цвят за вашето пространство. Откъснатите Астри издържат около пет до 10 дни във ваза.

 

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес