Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрата грижа за тайландския БОСИЛЕК: Градинарите споделят

30 юни 2023, 19:47 часа

Има няколко съвета и трикове от добрите градинари, които трябва да запомните, за да очаквате да се насладите на ароматния тайландски босилек за нула време!

Реклама

Пазете студа далеч

„Тайландският босилек“ е растение за топло време, което не понася замръзване. Така че, ако имате открита билкова градина, не забравяйте да засеете семената след последната слана, докато почвата се затопли. Най-добрата температура за покълване на босилек е 27-20 градуса. Ще покълне много бързо - 10 до 14 дни след сеитбата.

Не засаждайте ТЕЗИ растения до босилека: Не са подходящи

Осигурете добра слънчева светлина

Тайландският босилек харесва пълно слънце – 6-8 часа слънчева светлина на ден, но може да понесе и частична сянка. Колкото повече слънце получава вашият босилек, толкова повече етерични масла и аромати има в листата и ще подобри качеството на вашето растение.

Осигурете подходяща среда

Тайландският босилек предпочита почва, която е влажна, добре дренирана и богата на органични вещества. Поради бързия темп на растеж на босилека обаче може да се наложи обогатяване на почвата с азот. Използвайте пълен тор на всеки две до три седмици и следвайте указанията.

Ето кои са ползите на БОСИЛЕКА

Поливане

Тайландският босилек предпочита равномерна влага, без да се намокря. Така че имайте предвид метеорологичните условия – ако е валяво, пропуснете поливане, ако времето е сухо – поливайте повече. За саксийните растения е важно да ги поливате всеки ден, тъй като водата се движи през добре дрениращата почва доста бързо.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес