Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветята, които трябва да засадите в градината си - те пазят от зли очи

19 август 2024, 14:09 часа

Оказва се, че някои цветя могат не само да придадат красота на вашата градина, но и да осигурят късмет и защита от зли очи. Следователно растения с такива „магически“ свойства трябва да се засаждат близо до дома.

Цветята, които пазят от зли очи 

Цветната градина е не само украса за вашия дом, но и до известна степен е талисман за хората, които живеят в нея. Затова трябва да изберете цветя, които ще имат положителна енергия. Сред растенията с най-мощна защита са слез, невен, зеленика и мента.

Какво да направите, ако в саксиите с цветята се появи мухъл

Слезът е цветето, което символизира мъдростта, вярата, надеждата и, разбира се, любовта към родния край. И според народните вярвания добрите души на предците ни могат да се заселят в това цвете и по този начин да защитят както къщата, така и хората, които живеят там.

Най-добре е да засадите слез покрай оградата, така че хората с лоши мисли да не могат да влязат във вашия двор. Освен това, ако вземете тези цветя със себе си по време пътуване, това означава, че то ще е успешно.

Майките свързват невените със синовна сила, а децата ги свързват с родителския дом, родината и майчината любов. Младите момичета често някога се вплитали невен във венци, защото тези цветя също се свързват с любовта. Смятало се, че ако невенът е засаден близо до къщата, тогава любимият определено няма да забрави пътя към него. Освен това се смята, че тези ярки цветя имат способността да защитават къщата от зли духове и зли очи.

Зеленика - това на пръв поглед невзрачно и малко цвете е символ на любовта. Сватбените обредни хлябове се украсяват със зеленика, сплитат се венци и се садят край къщата. Легендите разказват, че петте венчелистчета на това цвете са петте гаранции за щастлив семеен живот. Първото венчелистче отговаря за красотата, второто за нежността, третото за паметта, а последните две за хармонията и верността. Зеленика в близост до къщата също може да защити семейството от проклятие, да разруши любовна магия и да укрепи брака.

Ментата може да отблъсне злите духове и да привлече успех и богатство. Някога ментата често се е съхранявала близо до пари и се носела като амулет. Предците ни са били убедени, че ароматът на мента в двора ще прогони вещици, магьосници и хора, които могат да ви желаят зло.

5 цветя, които трябва да засадите през август

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес