Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Билките, които може да отгледате на перваза на прозореца

08 октомври 2024, 14:26 часа

Билките, които можете да отгледате у дома, могат не само да го украсят, но и да донесат късмет, здраве и хармония. Сред тях са алое вера, лавандула, градински чай, мента, мащерка.

Билките, които може да отглеждате у дома

Алое вера е растение, което отдавна се счита не само за лечебно, но и за магическо. Индианците са вярвали, че има способността да лекува рани, особено изгаряния, така че често го използвали като средство за първа помощ.

Лекар: Тази билка сваля холестерола и подобрява паметта, здравен съвет за деня,29 септември 

Според народните поверия наличието на алое у дома предпазва от злополуки и носи късмет. В Африка алоето често се окачвало над входа на къщата, за да предпазва от зло и нещастие.

През вековете лавандулата е била използвана по различни начини – от заздравяване на рани до защита срещу епидемии. Лавандулата символизира преданост, чистота, късмет, чистота и състрадание. Тя също се свързва с постоянство, вяра, смирение и любов. Някои вярват, че лавандулата може да донесе късмет и да предпазва от зло. Според древните вярвания по време на празнуването на Ивановден лавандулата се изгарял на огньове, за да изплаши злите духове.

Градският чай отдавна се свързва с мъдростта и знанието. В древността се свързва с мъдреци и философи. Смята се, че салвията придобива най-голяма сила преди цъфтежа. В гръцката митология това растение е мощен защитник и лечител, почитан дори от боговете. Смятало се, че билката подобрява паметта, което я прави символ на интелигентност и дълбоки познания. Според средновековните легенди ежедневната консумация на градински чай може да даде безсмъртие. А горящата салвия или „размазването“ се използва за почистване на пространство от отрицателна енергия.

Ментата отдавна се смята за растение, което има способността да привлича финансов успех. За да увеличите доходите си, опитайте да поставите лист от мента в портфейла или чантата си, където държите парите си. Ароматът на тази билка активира парична енергия, която ще донесе финансово богатство. 

За да защитите дома си от негативизъм и конфликти, сварете вода с мента, оставете я да вари и след това напръскайте стаята с тази отвара, докато почиствате. Това ще създаде атмосфера на мир и хармония в къщата.

Освен това, преди важна среща или подписване на документи, се препоръчва да изядете три листа от мента. Смята се, че това ще ви помогне да привлечете късмет и успешен резултат.

Мащерката отдавна се смята за растение, което носи късмет във финансите и любовта. Смята се, че за успех в кариерата мащерката трябва да се държи на работното ви място. Помага за повишаване на самочувствието и изграждане на самочувствие. Вярва се също, че изгарянето на мащерка у дома помага за подобряване на здравето, а поставена под възглавница предпазва от кошмари.

Това е най-добрата билка за жлъчката

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес