Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златна резерва на Гарет Саутгейт класира Англия на финал срещу Испания на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

10 юли 2024, 23:57 часа • 4381 прочитания

Англия ще спори за титлата на Европейското първенство по футбол! "Трите лъва" отстраниха Нидерландия с 2:1 в полуфинален сблъсък. Големият герой за островитяни се казва Оли Уоткинс, който се появи от скамейката и се разписа в края на редовното време. Преди това Шави Симонс откри резултата в седмата минута. Малко по-късно Хари Кейн възстанови паритета от дузпа.

Двата гранда си размениха по една греда в рамките на секунди през първото полвуреме, а след почивката ВАР отмени попадение на Букайо Сака. Така Англия ще се изправи срещу Испания, която елиминира Франция, в големия финал на ЕВРО 2024.

Коз на Саутгейт класира Англия на финал на ЕВРО 2024!

Срещата стартира равностойно без опасни положения. В седмата минута Шави Симонс отне топка в центъра и с много красив шут откри резултата. Отговорът дойде от капитана на Англия Хари Кейн. Нападателят първо тества съперниковия страж, който обаче се справи, а след това Дъмфрис фаулира тарана в наказателното поле.

ОЩЕ: Няма кой да каже "Баста!" на Кристиано Роналдо в Португалия (ВИДЕО)

Англия Хари Кейн

Хари Кейн изравни от дузпа

Главният съдия се консултира с ВАР и посочи бялата точка. Зад топката застана Кейн, който изравни. "Трите лъва" получиха импулс в играта. Фоудън се промъкна в наказателното поле и стреля, но защитник изчисти от голлинията. Двата състава значително вдигнаха темпото и си размениха по едно прекрасно положение.

По една греда в рамките на секунди

Дъмфрис засече центриране от корнер и улучи напречния стълб. Фил Фоудън пък пробва своя шанс от дистанция, ала и той бе спрян от гредата. Футболистът на Манчестър Сити продължаваше да тормози противниковите защитници. В 35-ата минута пък Мемфис Депай се контузи и бе принудително заменен.

Златна резерва на Саутгейт е големият герой за Англия!

След почивката Джордан Пикфорд демонстрира рефлекс, за да отрази изстрел на Ван Дайк, който засече центриране. В 79-ата минута Букайо Сака вкара за 2:1, Но ВАР се намеси и отмени гола заради засада. В края на редовното време появилият се от скамейката Коул Палмър изведе друга резерва - Оли Уоткинс, който шутира по диагонала и класира Англия на финал на ЕВРО 2024!

ОЩЕ: "Виж сега, Криси, по-добре без теб": 2-часова дрямка с Роналдо! Сълзи за Англия или нов сър? (ВИДЕО)

Преди мача

Нидерландия достигна до полуфиналите на Евро 2024, след като завърши на трето място в своята група и се класира за елиминациите като част от най-добрите трети тимове е надпреварата. До полуфиналите „лалетата“ отстраниха последователно Румъния и Турция.

ОЩЕ: Турският невъзпят герой, който е един от играчите на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Национален отбор по футбол на Нидерландия

Англия пък спечели своята група, въпреки че записа само една победа в трите си мача. След това момчетата на Гарет Саутгейт се наложиха трудно над съставите на Словакия и Швейцария, за да си осигурят сблъсък с Нидерландия.

ВИЖТЕ: Пълна ТВ програма за Евро 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес