Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Завръщането на Меси може да донесе близо четвърт милиард евро на Барса

22 май 2023, 19:18 часа • 2770 прочитания

Шампионът на Испания Барселона ще има сериозна финансова изгода, ако Лионел Меси се завърне на "Камп Ноу". Потенциалното завръщане на Меси в Барса може да донесе на каталунците близо четвърт милиард евро, изчислява каталунското издание Diario Sport.

Както е известно, договорът на Лионел Меси с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона и няма да бъде подновен. Все още обаче не е ясно къде Меси ще продължи кариерата си след това. Вариантите са няколко, като аржентинецът има предложения и от Саудитска Арабия и САЩ.

Лионел Меси

В Барса настояват да върнат Меси заради легендарния му статут за клуба, но и заради финансовите ползи, които биха настъпили при потенциално негово завръщане. На "Камп Ноу" могат да спечелят около 230 милиона евро от пристигането на Меси.

Приблизително 150 милиона от тях ще дойдат от увеличаването на спонсорските договори, а други 80 милиона ще бъдат под формата на повече приходи от мачовете на тима. Президентът Жоан Лапорта увери, че Барса ще направи всичко по силите си да върне Меси.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес