Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки два гола на Мбапе: ПСЖ сгафи срещу Ница (ВИДЕО)

16 септември 2023, 00:01 часа
Реклама

Пари Сен Жермен допусна поражение у дома с 2:3 срещу Ница в двубой от петия кръг на Лига 1. Терем Мофи блесна за гостите с две попадения, а веднъж се разписа Гаетан Лаборд. Капитанът на "принцовете" Килиан Мбапе също не разочарова от своя страна и заби два гола, които се оказаха недостатъчни.

ПСЖ изпрати Марко Верати

Така парижани заемат третото място с 8 точки, докато селекцията на Франческо Фариоли е на втора позиция с пункт повече. Преди срещата феновете на ПСЖ направиха емоционално изпращане на своята звезда Марко Верати. Той потегли в посока Ал-Араби и ще остане в историята на клуба като един от най-успешните му играчи.

Ница изненадващо поведе, но ПСЖ се събуди

Макар че момчетата на Луис Енрике бяха по-активни, в 20-ата минута, противно на логиката, Мофи изведе Ница напред. Кефрен Тюрам пък пропусна да удвои. Домакините обаче се посъвзеха. Първо Дембеле опропасти хубава възможност, озовал се очи в очи срещу Булка. 60 секунди по-късно Хакими намери Мбапе, който безкомпромисно изравни.

Килиан Мбапе ПСЖ

ОЩЕ: Ботев Пловдив взима юноша на ПСЖ с впечатляваща визитка

Парижани пропускат, Ница бележи

Голът даде импулс на "червено-сините". Гонсало Рамош нацели греда, а Дембеле отново не съумя да вкара. Мофи пък направи подобно изпълнение като това на френското крило пред вратата на Донарума. В 53-тата минута гостите отново поведоха. Този път чрез Лаборд, а асистенцията бе дело на Терем Мофи. 

Мофи сложи точка на спора, макар че Мбапе отново се разписа

Двамата вратари се отчетоха с по една намеси, преди в 69-ата минута 24-годишният нигерийски нападател на Ница да вкара втория си гол в срещата за 3:1. Едва в 87-ата минута появилият се като резерва Муани намери Мбапе на далечната греда, а френският суперталант отправи страховито воле, за да матира Булка.

ОЩЕ: 274 дни до Евро 2024: „Златната кокошка“ на Германия, която донесе неочаквана титла на Бундестима

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес