Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втори силен трансфер за Байерн Мюнхен в рамките на седмица

11 юли 2024, 15:16 часа • 726 прочитания

Байерн Мюнхен привлече полузащитника на Фулъм Жоао Палиня. Португалският национал, който във вторник навърши 29 години, се присъединява към отбора с четиригодишен договор, валиден до 30 юни 2028 г. 

Байерн Мюнхен привлече Жоао Палиня

Палиня, който трябва ше да се присъедини към баварците през миналия сезон, но сделката пропадна, заяви: "Това е един от най-щастливите дни в живота ми. Сега играя за един от най-добрите клубове в Европа. Това е сбъдната мечта за мен и съм много горд от това. Очаквам с нетърпение атмосферата и феновете на стадион "Алианц Арена". Искам да се радвам на успехи с ФК Байерн и да печеля титли - ще дам всичко от себе си".

Роденият в Лисабон Палиня, се присъедини към Фулъм през лятото на 2022 г. и записва 79 участия (8 гола) в периода. Той е дебютира за националния отбор на Португалия през март 2021 г., като оттогава е неизменна част от съставите на "Селесао" за Евро 2020, Световното първенство през 2022 г. и Евро 2024 това лято в Германия, където отборът му достига до четвъртфиналите. Палиня има 31 мача за Португалия и 2 отбелязани гола.

Втори силен трансфер за баварците в рамките на дни

Баварците платиха 50 млн. евро на Фулъм за правата на Палиня, като това е втори трансфер за над 50 милиона в рамките на седмица. Преди дни пък "червените" обявиха идването и на Майкъл Олисе от Кристъл Палас срещу 53 млн. евро. 22-годишният нападател преминава в Мюнхен с петгодишен договор, валиден до 30 юни 2029 г.

Майкъл Олисе

ОЩЕ: Байерн подля вода на Анри, баварците не пускат нападател на Игрите в Париж

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес