Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В голово шоу: Юнайтед загуби от Дортмунд, новият страж беснее срещу Магуайър (ВИДЕО)

31 юли 2023, 13:14 часа • 3270 прочитания

Манчестър Юнайтед допусна поражение с 2:3 от Борусия Дортмунд в приятелска среща, проведена пред над 50 000 зрители в Лас Вегас, САЩ. Диого Далот изведе "червените дяволи" напред в средата на първата част, но Донийл Мален отбеляза две попадения за една минута и обърна резултата в полза на немския отбор преди почивката.

Антони възстанови паритета, а Юсуф Мукоко вкара победния гол за "жълто-черните". Двубоят бе белязан от интересен момент в началото на второто полувреме. Новият вратар на английския гранд - Андре Онана, се разяри от нескопосано отиграване на централния защитник Хари Магуайър. Ядосаният страж се затича към бившия капитан на тима и сериозно му се развика. 

ОЩЕ: Рашфорд с огромно признание: Мислех да напусна Манчестър Юнайтед, но...

Мачът стартира равностойно. Двата отбора си размениха по едно положения, преди Далот да реализира в 24-тата минута със силен шут от границата на наказателното поле. В края на първата част Мален се разписа на два пъти в рамките на няколко секунди. За второто попадение асистенцията бе дело на Марсел Забитцер, който през миналия сезон защитава цветове на Юнайтед.

В 52-рата минута Ван де Беек подаде на Антони, за да изравни, а малко по-късно Санчо пропусна да накаже бившия си клуб. Победният гол за "жълто-черните" дойде в 71-вата минута, а негов автор бе Мукоко. В следващия си двубой Борусия ще играе с Челси на 3 август, "червените дяволи" ще срещнат Ланс на 5 август.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес