Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна обърна Словакия и завърза битката в група „Е“ на Евро 2024 (ВИДЕО)

21 юни 2024, 17:53 часа

Украйна взе много важна победа в битката си за излизане от група „Е“ на Европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия. Тимът на Серхий Ребров се наложи с 2:1 над Словакия, въпреки че изоставаше в резултата до 54-ата минута на двубоя.

Реклама

Успехът на украинците завърза допълнително борбата на отборите в групата за класиране за елиминационната фаза на турнира, след като три тима вече имат по 3 точки в актива си.

Словакия стартира силно срещата

Словакия започна по-активно срещата и още в началните минути създаде две добри положения пред вратата на Украйна, но Лукаш Хараслин и Иван Шранц не успяха да преодолеят Анатолий Трубин. Около четвърт час след старта на мача украинците стигнаха до първата си по-сериозна опасност, но ударът на Бражко не затрудни Дубравка.

В 17-ата минута на двубоя Словакия все пак поведе. Лукаш Хараслин центрира в наказателното поле на Украйна, където Шранц с глава матира стража на съперника. Десетина минути по-късно Добвик имаше шанс да изравни, но ударът му бе блокиран от бранител на Словакия.

Украйна имаше страхотен шанс да изравни малко преди края на редовното време, но изстрелът на Олександър Тимчик срещна десния страничен стълб на Дубравка. Малко по-късно стражът на Словакия трябваше да се намесва след удар на Михайло Мудрик.

Украйна направи пълен обрат след почивката

Украинците вдигнаха оборотите след почивката и в 54-ата минута стигнаха до изравнително попадение. Зинченко центрира отлично в наказателното поле на Словакия, където Шапаренко бе оставен непокрит и с мощен удар от точката за изпълнение на дузпата направи резултата 1:1.

Около четвърт час преди края на редовното време на срещата Украйна бе много близо до пълен обрат, но ударът на Мудрик срещна десния страничен стълб на Дубравка. Все пак украинците стигнаха до попадение в 80-ата минута. Шарапенко изведе отлично Яремчук зад гърба на отбраната на Словакия и той чукна топката в мрежата на съперника.

До края на срещата повече голове не паднаха и Украйна се поздрави с победата, която може да се окаже много важна за евентуалното им продължаване в следващата фаза на Европейското първенство по футбол.

Класиране в група „Е“ на Евро 2024

След победата си Украйна събра три точки в актива си и се изкачи на второ място в група „Е“ на Евро 2024. Лидер е тимът на Румъния също с 3 пункта, но северните ни съседи са с мач по-малко, тъй като довечера срещат състава на Белгия. На трето място е отборът на Словакия, който също така има 3 точки, докато „червените дяволи“ са последни с нула.

ОЩЕ: Направи страхотен сезон за Реал Мадрид, а се превърна в "гробар" на Евро 2024 (ВИДЕО)

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес