Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специалния взима герой за Турция на ЕВРО 2024 във Фенербахче

15 юли 2024, 14:27 часа • 2382 прочитания

Ръководството на Фенербахче се готви да осъществи сериозен входящ трансфер. По всяка вероятност от следващия сезон Жозе Моуриньо ще може да разчита на 33-годишния централен нападател Дженк Тосун. Опитният таран имаше договор до 1 юли 2024 година с друг истанбулски гранд - Бешикташ, но в момента е свободен агент.

Дженк Тосун не преподписа с Бешикташ и отива при Специалния във Фенербахче

Информацията съобщи репортерът на beIN SPORTS Онур Чубукчу, според когото "жълтите канарчета" вече са постигнали устно споразумение с Тосун. Очаква се скоро бившият голмайстор на Бешикташ да подпише официален договор. В момента той почива след участието си на Европейското първенство по футбол в Германия, където реализира победния гол за "лунните звезди" срещу Чехия в последната минута.

ОЩЕ: Специалния иска хищник, който разкъса "лъвовете", във Фенербахче

Фенербахче се колебаеше между двама национали на Турция

Фенербахче водеше преговори с двама национали на Турция. В радара на "жълто-сините" бяха попаднали Берту Йълдъръм и Дженк Тосун, който не поднови контракта си с Бешикташ и ще акостира на "Шюкрю Сараджоолу" като свободен агент. Сделката е изненадваща, тъй като нападателят неведнъж е заявявал, че освен футболист, е и фен на "черните орли".

Тосун се пробва и във Висшата лига, но...

Тосун е продукт на школата на Айнтрахт Франкфурт. През 2011 година преминава в Газиантепспор, а през 2014-а е привлечен от Бешкиташ, с чийто екип изиграва много силни мачове. Доброто му представяне предизвиква интереса на Евертън. "Карамелите" привличат тарана в своите редици, но заради контузии той не успява да разгърне пълния си потенциал и се завръща в състава на "черните орли".

ОЩЕ: По време на ЕВРО 2024: Пече се голям трансфер в Турция

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес