Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След обрат: Италия подчини Франция насред Париж на старта на Лигата на нациите (ВИДЕО)

06 септември 2024, 23:39 часа • 2870 прочитания

Отборът на Италия успя да победи Франция с 3:1 като гост в първи мач от груповата фаза на новото издание на Лигата на нациите. Шампионът от Евро 2020 успя да се наложи над "петлите" след обрат на стадион "Парк де Пренс" в Париж.

Италия победи Франция в Лигата на нациите

Още в 13-ата секунда Франция успя да открие резултата. Нападателят на Пари Сен Жермен Брадли Баркола се разписа за световния шампион от 2018 година. След половин час игра обаче Италия стигна до изравнителен гол чрез Федерико Димарко.

Франция - Италия

След почивката Италия бързо стигна до втори гол чрез Даниеле Фратези, който се разписа в 51-ата минута. В 74-ата минута пък Джовани Распадори вкара трети гол за гостите, с което подсигури спечелването на трите точки на старта на турнира.

Цял мач за Франция изигра голямата звезда Килиан Мбапе, но футболистът на Реал Мадрид не успя да помогне особено в офанзивен план. Иначе в другия мач от групата Белгия победи Израел с 3:1 като домакин, като Кевин де Бройне вкара два гола, един добави Юри Тилеманс, а Лоис Опенда пропусна дузпа за "дяволите".

ОЩЕ: Всички 900 гола на Кристиано Роналдо (ВИДЕО)

Ето и видео репортаж от срещата:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес