Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След напускането на Де Лихт: Байерн се рамина със "сигурен" трансфер на нов защитник

30 август 2024, 17:51 часа • 480 прочитания

Проблемите в защита отново се оказа ахилесовата пета на Байерн Мюнхен и това се видя още в първия мач от новия сезон на германската Бундеслига. След като продажбата на Матайс де Лихт в Манчестър Юнайтед отвори голяма дупка в защитната линия, сега по всяка вероятност баварците няма да привлекат германския национал Йонатан Та, който бе считан за сигурно ново попълнение. Медиите в Германия съобщават, че от Байер Леверкузен са информирали мюнхенци, че не искат да продават Та, тъй като не могат да намерят равноправен негов заместник.

Директорът на Байерн обясни защо се провали "сигурният" трансфер на Йонатан Та

Освен пропадналия трансфер на Та, баварците не успяха да привлекат на "Алианц Арена" нито един измежду Шави Симонс, който отиде в РБ Лайпциг, и Дезире Дуе, който преминава в Пари Сен Жермен. Спортният директор на Байерн Макс Еберл обясни защо не са успели да вземат германския защитник в редиците си: "Байерн е клуб, който трябва да взема решения. Ако не сме готови да платим определена сума, значи няма да я платим. Дори и надзорният съвет да одобри сделката, ако преценим, че не е подходяща, няма да я направим."

Йонатан Та

"Винаги съм казвал, че щом има разходи, трябва да има и приходи. Леверкузен ни даде краен срок преди три седмици и каза: "Слушайте, трябва да платите тази сума". Написах на Симон Ролфес: "Благодаря ти за крайния срок, благодаря ти за сумата, която ни каза. Но не можем да се съгласим." С това преговорите приключиха. Това беше преди три седмици и половина. И това е истинската история зад този трансфер", добави Еберл, разкривайки, че "аспирините" са искали поне 30 млн. евро за услугите Та, докато от Байерн са били готови да предложат максимум 25 милиона.

Макар и с доста усилия, баварците успяха да победят с 3:2 Волфсбург на старта на новия сезон в германската Бундеслига. Въпреки че водеха в резултата, два гола на Ловро Майер върнаха "вълците" в срещата, но автогол и късен гол на Серж Гнабри осигуриха трудната победа в първия мач на Венсан Компани начело. Легендата на клуба Лотар Матеус не сдържа критиките си към защитата и насочи вниманието към продажбата на Матайс де Лихт.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес