Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скръбна вест! Почина легендарна личност за емблематичен германски клуб

13 август 2024, 16:19 часа • 1175 прочитания

Легендарният директор на Вердер Бремен Вили Лемке е починал седмица преди да навърши 78 години. Причината за смъртта на емблематичната личност в историята на "бременските музиканти" е мозъчен кръвоизлив, съобщи агенция ДПА.

Почина легендата на Вердер Бремен Вили Лемке

Лемке започва работата си като спортен директор от 1981 година и заедно с треньора Ото Рехагел са създатели на най-успешния период в историята на клуба. По тяхно време Вердер печели Бундеслигата през 1988 година, Купата на Германия през 1991-ва и през 1994 година, Купата на носителите на купи през 1992-ра. Избран е за председател на Надзорния съвет на клуба през 2005-а в три поредни мандата, които трябва да завършат през 2016-а, но две години по-рано подава оставка.

НАСКОРО: Тъжна вест! Почина легенда на бургаския футбол

Съобщение от Вердер

"Шокирани сме да научим за смъртта на Вили Лемке. Нека духът му намери покой, а за нас винаги ще бъде важна част от Вердер", написаха от клуба в социалната мрежа Х. "Неговата изненадваща и ненавременна смърт прекрати за известно време работата на целия клуб Вердер. Вили Лемке несъмнено е една от най-великите личности в историята на германския футбол. Без неговата дългогодишна работа клубът нямаше да бъде това, което е днес", заяви спортният директор на Клаус Филбри.

Освен с дългогодишната си работа във Вердер, Лемке е известен като член на Бундестага и участник в комисията по образованието, както и специален съветник на генералния секретар на ООН.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес