Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скръбна вест! Почина дългогодишен треньор на Байерн Мюнхен

22 юни 2024, 17:19 часа • 11079 прочитания

Скръбна вест покоси световния гранд Байерн Мюнхен. Дългогодишният кондиционен треньор на баварците Томас Вилхелми си отиде от този свят след дълго боледуване. Специалистът бе част от клуба от 2007-а насам и спечели редица трофеи.

Почина кондиционният треньор на Байерн Мюнхен

Новината съобщиха от ръководството на Байерн в официалните си канали. Те допълниха, че са в дълбок траур заради смъртта на 57-годишния Вилхелми. Кондиционният треньор е работил с известни наставници на баварците като Юп Хайнкес, Луис ван Гаал, Джосеп Гуардиола, Отмар Хитцфелд, Юрген Клинсман, Карло Анчелоти, Ханзи Флик, Нико Ковач, Юлиан Нагелсман и Томас Тухел.

ОЩЕ: Почина майката на Пеле

Баварците са в траур

“Целият клуб и не на последно място треньорският щаб и тимът, с които Томас Вилхелми работи толкова интензивно и дълго, са в дълбок траур. Томас Вилхеми обичаше и живееше за Байерн и своята работа. Той винаги знаеше какво е състоянието на играчите и беше близо до тях, особено в периодите на възстановяване от контузии, когато професионалните спортисти най-много се нуждаят от окуражаване.

От над 17 години насам той беше част от екипа зад отбора и можеше винаги да се разчита на него. Той направи безценен принос за спечелването на толкова много трофеи през този дълъг период. Никога няма да го забравим, както и неговите човешки и професионални качества. Томас Вилхелми винаги ще бъде част от семейството на Байерн. Нашите мисли са с неговите съпруга и две дъщери”, сподели изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреезен пред клубния сайт.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес