Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефовете на Интер с ултиматум към Индзаги

02 март 2023, 14:42 часа • 1046 прочитания

Шефовете на Интер са поставили ултиматум на треньора на тима Симоне Индзаги, ако иска и през следващия сезон да ръководи тима. Италианските медии съобщиха, че специалистът се е срещнал с ръководството, като босовете на клуба са му казали, че трябва да изпълни цел „минимум“, за да продължи да е начело на „нерадзурите“.

Целта, която Индзаги и футболистите му трябва да изпълнят е задължително класиране в Топ 4 на Серия А, което ще гарантира на тима участие в Шампионска лига през следващия сезон. „Нерадзурите“ отчаяно се нуждаят от парите идващи от най-комерсиалния турнир, тъй като в последно време имат сериозни финансови проблеми.

Класиране за Шампионска лига означава, че в клуба ще влязат свежи средства, които ще бъдат от изключителна важност за представянето на отбора през следващата кампания. През този сезон Интер се класира за 1/8-финалите на турнира, като до момента е заработил около 60 милиона евро. Ако „нерадзурите“ преодолеят Порто и продължат напред, сумата ще нарасне още.

В момента Интер заема второ място в Серия А с 47 точки - на 18 от лидера Наполи. Третият Милан обаче също е с 47 пункта, докато четвъртият Лацио е с 45, а петият Рома с 44.

Преди дни пък изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота разкри, че "нерадзурите" ще върнат Ромелу Лукаку на Челси.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес