Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саутгейт за Испания: Те бяха най-добрите и си заслужиха трофея

15 юли 2024, 14:48 часа • 664 прочитания

Испания заслужаваше да спечели Еврото, това заяви мениджърът на Англия Гарет Саутгейт, след като неговия отбор загуби от "Ла Фурия" на финала на Евро 2024. Съкрушен от загубата на втори пореден финал на европейско първенство, 53-годишният англичанин беше великодушен при поражението, като заяви, че Испания е била най-добрият отбор и е заслужавала триумфа си в неделя.

Саутгейт призна шампионите

Испания спечели всичките си седем мача в Германия по пътя към трофея, но Англия им даде тежък отпор на финала, но загуби с 2:1 с гол на Микел Оярсабал четири минути преди края на редовното време.

"Както винаги в тези мачове, нищо не е сигурно. Но смятам, че те бяха най-добрият отбор в турнира и заслужаваха да спечелят", заяви Саутгейт.

Гарет Саутгейт

"Ние се състезавахме до самия край на финала. Мисля, че днес не задържахме достатъчно добре топката", каза Саутгейт, след като Испания превъзхождаше Англия в дълги периоди от време и се радваше на 63% притежание на топката.

Саутгейт, който отчаяно се опитва да даде на Англия първи трофей от 1966 година, когато "трите лъва" триумфираха на Световната купа, не коментира бъдещето си. Въпреки това се предполага, че 53-годишният специалист може да напусне тима, след като беше силно упрекван за начина на игра на неговите възпитаници по време на турнира. Той самият заяви преди началото на Евро 2024, че ако Англия не стане шампион - ще се оттегли от поста си.

ОЩЕ: Гарет Саутгейт: Последните седмици бяха като влакче на ужасите

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес