Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сагата Мбапе - ПСЖ продължава: Французинът отказа преговори за дължимите към него над 50 милиона евро

12 септември 2024, 10:50 часа • 583 прочитания

Френската суперзвезда Килиан Мбапе напусна Пари Сен Жермен в посока Реал Мадрид като свободен агент това лято, но двете страни имат още сметки за уреждане. Парижани все още дължат около 55 милиона евро на нападателя заради неизплатени заплати за три месеца плюс бонусите, включени в договора. 

Мбапе отказа преговори с ПСЖ 

На фона на случилото се Мбапе пожела правната комисия в Лига 1 да се намеси с цел разрешаване на спора между двете страни. От бюрото предложиха на играча да обмисли процес на медиация. Те се аргументираха, че според споразумението преди началото на сезон 2023/24 Мбапе предполагаемо е предвидил, че ще се откаже от бонуси при реинтеграцията си в отбора. През това време той беше извън игра, след като реши да не удължава договора си с клуба.

В сряда обаче френският нападател и екипът му отхвърлиха предложението на комисията за посредничество в спора. Те не приеха възможността за медиация, като твърдят, че това би било безполезно за регистриране на липсата на плащане, което би се видяло от прост анализ на финансите на играча.

Килиан Мбапе

Двете страни не се разделиха по най-добрия начин. От ПСЖ бяха разочаровани от решението на Мбапе да напусне, след като през 2022 г. французинът подписа най-доходоносния договор в историята на клуба. От другата страна 25-годишният футболист беше разстроен, защото смяташе, че отборът не е спазил обещанието си да привлече по-класни играчи, за да остане конкурентоспособен.

Въпреки че от страна на Мбапе не казаха какви действия ще предприемат, след като отхвърлиха медиацията, безизходицата може да бъде разрешена от съда по трудови дела. Преди време майката на играча съобщи, че са готови да съдят ПСЖ в случай, че не изплатят дължимата сума на французина

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес