Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПСЖ стъпи накриво за втори път в Лига 1 и се отдалечи от върха

07 октомври 2024, 00:17 часа • 593 прочитания

Пари Сен Жермен направи втори хикс в Лига 1 и се отдалечи на 2 точки от лидера Монако. "Принцовете" завършиха 1:1 срещу Ница в двубой от седмия кръг на френското първенство. На „Алианц Ривиера“ Али Абди откри резултата в 39-ата минута. В началото на втората част Нуно Мендеш възстанови паритета, а асистенцията бе дело на Усман Дембеле.

Така отборът на Луис Енрике събра 17 пункта в своя актив, които му отреждат втората позиция. Монако е водач в класирането с 19 точки, а Ница заема девето място с 9 пункта.

ОЩЕ: Манчестър Сити се забавлява в Шампионска лига! Странен гол на Арсенал закопа ПСЖ

ПСЖ и Ница не се победиха

Джанлуиджи Донарума трябваше да демонстрира своя рефлекс още в 13-ата минута, когато отрази изстрел с глава на Мохамед Али-Чо. Колегата на италианеца на другата врата - Марчин Булка, не остана длъжен. Той се намеси при опасен шут на Дембеле в 37-ата минута. 120 секунди по-късно Абди отправи удар с воле и с помощта на рикошет матира Донарума.

Отговорът на гостите дойде в 52-рата минута. Усман Дембеле намери Мендеш, който изравни с изстрел от границата на наказателното поле. Въпреки натиска си момчетата на Енрике не стигнаха до нищо повече освен една точка.

Резултати от Лига 1:

Лион - Нант 2:0

Брест - Льо Авър 2:0

Реймс - Монпелие 4:2

Страсбург - Ланс 2:2

ОЩЕ: В мач срещу ПСЖ: Голям български талант блести в Младежката Шампионска лига

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес