Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Програма на ЕВРО 2024 за мачовете днес - 9 юли

09 юли 2024, 05:00 часа • 10664 прочитания

Европейското първенство по футбол 2024 навлиза в предпоследната фаза на надпреварата! Тази вечер - 9 юли, програмата на турнира предвижда първия мач от 1/2-финалната фаза. Той противопоставя два мегафаворита за европейската титла: Испания и Франция.

Испания - Франция

Франция игра финал на Мондиал 2022 и определено е считан за един от най-големите фаворити на турнира. Въпреки че разполагат с Килиан Мбапе, "петлите" не блестят в нападение, където нямат нито един гол от игрова ситуация. В защита обаче също нямат инкасиран гол от игра.

Килиан Мбапе

Кога и къде да гледаме 1/2-финала на ЕВРО 2024

Испания пък смело може да бъде определена като най-добрия отбор на турнира. "Ла Фурия Роха" играе най-добре от началото на надпреварата, като спечели и трите си мача в "групата на смъртта", разгроми Грузия, а на 1/4-финалите отстрани домакина Германия след дузпи.

Двубоят между Испания и Франция се очертава да бъде изключително интересен. Срещата е предвидена за 22:00 часа българско време, като ще бъде излъчена пряко в ефира на NOVA и DIEMA SPORT 3. А кога е другият полуфинал на Европейското, вижте в пълната ТВ програма за ЕВРО 2024.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес