Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Притеснително: Ливърпул бави договора на един от най-важните си играчи

12 август 2024, 11:19 часа • 607 прочитания

Един от най-важните футболисти на Ливърпул - Върджил ван Дайк, все още не е получил предложение за нов договор. Това разкри самият той след победата над Севиля с 4:1 в контролна среща. Нидерландецът се намира в последните 12 месеца от контракта си на "Анфийлд".

Ливърпул все още не е предложил нов договор на Ван Дайк

"Няма промяна на този етап", заяви лаконично Ван Дайк на въпрос за неговия контракт с клуба. Защитникът се явява гръбнак на отбора през последните няколко години, като е в основата на най-големите успехи на Ливърпул, включително спечелването на Висшата лига и Шампионска лига.

Върджил ван Дайк

Контрактът на защитника изтича след 12 месеца

Ван Дайк изрази надежда, че Ливърпул ще се подсили с нови попълнения преди затварянето на летния трансферен прозорец. "Смятам, че трябва да направим някои трансфери въз основа на това колко дълго ще продължи сезонът, но клубът работи зад кулисите и аз съм напълно убеден и вярвам на клуба, че ще направят правилното нещо за нас", каза той.

Ван Дайк е на 33 години, като в момента е оценяван на 30 милиона евро. Той премина в Ливърпул през 2018-а. За пръв път този сезон той ще работи под ръководството на друг треньор, различен от Юрген Клоп - Арне Слот, който наследи германеца сед оттеглянето му в края на миналата кампания.

ОЩЕ: Пече се "сложна" сделка: Ливърпул преговаря за звезда от ЕВРО 2024

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес