Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Потвърдено: Отборът на Бензема взима още една футболна звезда

13 юни 2023, 11:49 часа
Реклама

Още една световна звезда във футбола ще се насочи към парите на Саудитска Арабия. Полузащитникът на Челси Нголо Канте може да се счита за сигурно ново попълнение на саудитския шампион Ал Итихад, информира трансферното гуру Фабрицио Романо.

Нголо Канте подписва с Ал Итихад

Канте, който спечели Висшата лига и Шампионска лига със "сините", се очаква да финализира трансфера си в Ал Итихад в следващите 24 часа. Той ще последва примера на актуалния носител на "Златната топка" Карим Бензема, който вече бе официално представен като играч на тима.

Нголо Канте

Чака се финален подпис от Канте

Романо съобщава, че Ал Итихад вече са уверени, че ще вземат Канте. Споразумението между двете страни е постигнато още през миналата седмица, като вече е премината и първата част от медицинските прегледи. Остава обаче да бъде поставен финалният подпис на играча и неговия агент.

Инвазията на Саудитска Арабия на футболния пазар

Ако не настъпи голям обрат в събитията, то Канте ще премине в първенството на Саудитска Арабия. В последните дни клубове от страната от Арабския полуостров проявяват интерес и към други футболни звезди като Садио Мане, Лука Модрич и Лео Меси, който обаче избра Интер Маями.

В последните часове стана ясно, че и легендата на Ливърпул Стивън Джерард ще работи в Саудитска Арабия.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес