Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Погба изправя брат си пред съда, в кюпа са и приятели от детството му

11 септември 2024, 12:02 часа • 541 прочитания

Световният шампион с Франция Пол Погба дава един от братята си на съд след обвинения, че е бил изнудван от него. Става въпрос за Матиас Погба, който сега ще бъде съден от своя брат, заедно с още петима приятели на футболиста от неговото детство.

Пол Погба съди брат си и приятели от детството

Матиас Погба и другите петима мъже ще бъдат изслушани във връзка с изнудването на Погба. 34-годишният Матиас Погба ще бъде съден "за опит за изнудване и престъпен заговор", като се смята, че той и останалите лица са поискали 13 милиона евро от Пол.

Изнудван чрез насилие и отвличане

Матиас Погба и другите петима, които на назовани с малки имена в делото, са обвинени в изнудване чрез опит за насилие, отвличане и лишаване от свобода за улесняване на престъпление, както и в престъпен заговор.

Пол Погба и Матиас Погба

По време на разследването Погба разкри, че е платил 100 000 евро на организираната група, в която влиза и брат му. Самият Пол Погба се замеси и в друг скандал, след като бе хванат с допинг и отнесе 4-годишно наказание във футбола. Той даде положителен тест за тестостерон като футболист на Ювентус.

Припомняме, че Пол Погба е един от най-скъпите футболисти в историята на футбола, като за него Манчестър Юнайтед плати 105 милиона евро на Ювентус през 2016-а. Французинът вкара гол на финала на Мондиал 2018, където неговата страна спечели световната титла.

ОЩЕ: Борбата срещу "несправедливостта" продължава: Пол Погба не е приключил!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес