Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет причини Висшата лига да се бори за Алексис Санчес

04 юли 2014, 18:51 часа • 9999 прочитания

Към момента три клуба от Висшата лига ще се борят за правата на нападателя на Барселона Алексис Санчес. Арсенал, Манчестър Юнайтед и Ливърпул - всички те са запалени по чилийския национал.

Чили не успя да стигне до четвъртфиналите на Мондиал 2014, но Санчес вече е приветстван като една от звездите на турнира. "Metro" посочва петте причини, поради които Санчес ще е един от най-желаните играчи това лято:

Сръчност и умения

Алексис може да направи всеки защитник във Висшата лига разноглед.

 

Скорост

Нито Арсенал, нито Ливърпул имат проблеми с темпото, след като част от техните редици са Тео Уолкът и Рахим Стърлинг. Но когато Санчес бе регистриран от ФИФА като десетия най-бърз играч в световния футбол, развивайки скорост от 18.7мили в час за Барселона през миналия сезон, няма как да не го поискаш.

 

Той издуха Джон Тери

Скарването между Санчес и капитана на Челси Джон Тери доведе до изгонването на англичанина от полуфинала в Шампионска лига преди две години и до изключването му от финала заради наказание. И ако Тери не харесва Санчес, това прави чилиеца още по-привлекателен за другите клубове.

Страхотните завършващи удари

Санчес е човекът за големите положения и не би се смутил пред гола.

Невъзможните голове

Ако Ливърпул загуби Суарес това лято, то Брендън Роджърс ще иска някой, който да реплицира неговите безмилостни довършителни удари. Изглежда, че Санчес ще се окаже човекът за тази работа.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес