Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Милан намери "подходящия" треньор

13 юни 2024, 17:46 часа • 2448 прочитания
Реклама

Милан потвърди, че Пауло Фонсека е назначен за позицията на старши треньор на отбора. Португалският специалист подписа тригодишен договор с начална заплата 2,5 млн. евро на сезон. Той наследява мениджърския стол при "росонерите" от Стефано Пиоли, който бе уволнен в края на сезона.

Пауло Фонсека ще води Милан от следващия сезон

Пауло Фонсека започва треньорската си кариера през 2005 г. в младежката система на Ещрела де Амадора, след което заема позиции в по-ниските нива на португалския професионален футбол. Водил е Пасош де Ферейра, с който стига до класиране за плейофния кръг на Шампионска лига. Присъединява се към Порто през 2013 г. и печели Суперкупата, която е първата му титла като треньор.

ОЩЕ: Треньорско "влакче" по върховете на Серия А: Ювентус наема бивш играч на Интер

Пауло Фонсека

След престой в Брага, който извежда до Купата на Португалия, се присъединява към Шахтьор Донецк, където печели 7 трофея и завършва с рекордните 103 победи в 139 мача. През 2019 г. се появява за първи път на италианската сцена, когато преминава в Рома, с който достига до полуфинал в Лига Европа през 2021 г. Старши треньор на Лил от лятото на 2022 г. Фонсека приключи престоя си във Франция след два сезона, в които на два пъти допринесе за класирането на Лил в европейските турнири.

Ибрахимович определи новия треньор като точния за позицията

В пресконференция бившата звезда на "росонерите" Златан Ибрахимович, който заема ролята на главен съветник на тима, увери феновете в избора за нов наставник: "Проучихме го добре и поставихме критерий за това какво искаме. Избрахме Фонсека, за да донесе своята идентичност в отбора, а и заради играчите, които имаме. Искаме да играем доминантен и офанзивен футбол. Искахме да донесем нещо ново на "Сан Сиро" след петте години със Стефано Пиоли. Фонсека е подходящият човек."

В последния си сезон начело с Пиоли Милан изигра 90-тия си сезон в елита на Италия. "росонерите" завършиха на второто място в класирането с 75 точки.

ОЩЕ: "Нова глава в историята": Антонио Конте се завръща в Серия А

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес