Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ненужен в Челси не иска в САЩ, играе му се в Европа

08 февруари 2023, 16:43 часа • 1349 прочитания

Нападателят на Челси Пиер-Емерик Обамеянг няма никакво намерение да продължава кариерата си в САЩ. Както е известно габонецът бе обявен за ненужен в състава на лондончани, като ръководството усилено му търси отбор, в който да премине. В Англия съобщиха, че за 33-годишния футболист има оферта от ФК Лос Анджелис. Той обаче е категорично против да играе зад Океана.

Обамеянг бе оставен от мениджъра на Челси Греъм Потър извън списъка с играчи, които ще ползва елиминационната фаза на Шампионска лига. Това засили още повече слуховете, че дните на нападателя на „Стамфорд Бридж“ са преброени. Имаше възможност той да се завърне в Барселона само шест месеца, след като напусна в посока Лондон.

Каталунците продадоха Мемфис Депай на Атлетико Мадрид и започнаха да търсят нов футболист на неговия пост. Именно Обамеянг бе спряган, като едно от имената за заместник на нидерландеца. Барса обаче се отказа от подобен вариант, тъй като имат лимит на заплатите и не могат да си позволят да му плащат. Освен това тимът следи отблизо изявите на бразилския вундеркинд Витор Роке.

33-годишният нападател пристигна в Челси през лятото на 2022 година от Барселона, като тогава „сините“ платиха 12 милиона евро за правата му. Той обаче така и не успя да се наложи в отбора, като до момента има 17 мача във всички турнири, в които е реализирал 3 гола и е направил една асистенция.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес