Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан обърна Каляри с дебютни голове и диша във врата на Интер (ВИДЕО)

27 септември 2023, 21:25 часа • 1081 прочитания

Милан обърна и победи Каляри с 3:1 при визитата си на "Унипол Домус” в двубой от междинния шести кръг на Серия "А". Зито Лувумбо откри резултата в полза на домакините в 29-ата минута. "Росонерите" обаче отвърнаха скорострелно с попадения на Ноа Окафор, Фикайо Томори и Рубен Лофтъс-Чийк.

Дебютни голове пратиха Милан на второ място

Авторите на първия и третия гол на гостите се разписаха за пръв път за новия си отбор в официални срещи. Така селекцията на Стефано Пиоли заема второто място във временното класиране с 15 точки, колкото има и Интер, но "нерадзурите" са с мач по-малко. Тимът на Клаудио Раниери се намира в дъното на таблицата едва с 2 пункта.

Милан Каляри

Три гола през първото полувреме

Въпреки началния натиск от страна на Милан, изразяващ се чрез пропуските на Тижани Райндерс, Алесандро Флоренци и Окафор, Лувумбо изведе Каляри напред с мощен шут. Отговорът дойде след 11 минути, когато Ноа Окафор се възползва от вратарска грешка и изравни.

В МИНАЛИЯ КРЪГ: Сасуоло попари Ювентус, Леао герой за Милан (ВИДЕО)

Лофтъс-Чийк сложи точка на спора

Стражът на домакините не се намеси по най-добрия начин и в края на първото полувреме. Томори бе на точното място, за да може "росонерите" да вземат аванс. Пълният обрат дойде с далечен изстрел на Лофтъс-Чийк. Марко Спортиело и Борис Радунович спасиха всичко възможно до края и съхраниха крайното 1:3 в срещата от Серия А.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес